dimitris kalamaras

math, social network analysis, web dev, free software…

Linux Inside #1 – Καλή μας αρχή!

Linux Inside #1

Μετά από 2 μήνες προετοιμασίας, με πολύ καφέ, τρέξιμο, συννενοήσεις, διορθώσεις επί διορθώσεων αλλά και χαρά, προσμονή και ευχαρίστηση για αυτό το νέο που γεννιέται από το μηδέν, το πρώτο τεύχος του Linux Inside είναι επιτέλους στα περίπτερα.

Πρόκειται για ένα νέο περιοδικό που φιλοδοξεί να γίνει το περιοδικό της ελληνικής κοινότητας ανοικτού λογισμικού: εδώ χωράμε όλοι, εδώ συναντιώμαστε όλοι, εδώ αποτυπώνουμε στο χαρτί ότι καλύτερο έχουμε να παρουσιάσουμε ως μεμονωμένοι developers, projects ή και απλοί χρήστες.

Προσπαθήσαμε η ύλη να είναι οργανωμένη σε λογικές ενότητες: δοκιμές (reviews διανομών και εφαρμογών, συγκριτικά), εργαστήρια (how-to), περιεκτικά θέματα και αφιερώματα, αλλά και νέα, μόνιμες στήλες γνώμης, παρουσίαση προϊόντων, ορολογία κλπ, με στόχο να καλύπτουμε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες γίνεται.

Στο Linux Ιnside, κάθε άρθρο θα είναι πρωτότυπο και επί της ουσίας. Δεν υπάρχουν μεταφράσεις ή αναδημοσιεύσεις, δεν θα βρειτε άρθρα που απλώς γεμίζουν σελίδες… Θα δημοσιεύουμε μόνο άρθρα που αξίζουν να τυπωθούν, γραμμένα από ανθρώπους που αξίζει να διαβάσουμε ότι έχουν να πουν.

Για να γίνει πράξη αυτό το εγχείρημα, βοήθησαν και θα συνεχίσουν να βοηθούν σε κάθε τεύχος πολλοί φίλοι, παλιοί και νέοι συνεργάτες, developers και απλοί χρήστες. Αντί να τους αναφέρω έναν-έναν, σας παραπέμπω στη λίστα που θα ανανεώνουμε συνεχώς εδώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!

Φυσικά, ένα ελληνικό περιοδικό Linux έχει πάντοτε ανάγκη από νέους συνεργάτες με φρέσκες ιδέες για how-to και projects. Γι’ αυτό θα έχουμε ένα μόνιμο call for papers. Αν ψήνεστε να γράψετε για το Linux Inside, στείλτε μου email από αυτή τη φόρμα.

Καλή μας αρχή, καλό μας ταξίδι…

ΥΓ: Όταν λέω ανοικτό λογισμικό αναφέρομαι και στο ελεύθερο λογισμικό και στον ανοικτό κώδικα. Ας μην αρχίσουμε τους διαχωρισμούς…

ΥΓ: Ακολουθήστε το περιοδικό και το linuxinsider.gr μέσω Facebook ή/και Twitter!

Previous

How to connect to PPTP-based VPN from Linux

Next

Η iefimerida είναι εδώ!

1 Comment

  1. panathare

    παιδια εχω ενα προβλημα το κατεβασα το εκανα Burn σε DVD και οταν παω να το κανω εγκατασταση μου βγαζει σφαλμα
    μπορει κανεις να με βοηθησει;

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén